Resepti, joka saattaa aiheuttaa vakavaa riippuvuutta

 JALLA! JALLA!


Pitkähköksi venyneen blogihiljaisuuden jälkeen meillä on ilo ilmoittaa, että olemme täällä taas!

Viime vuosi oli kirjamme kannalta kiva: 
valittiinhan Josen meze monissa medioissa mm. Lähi-idän parhaaksi keittokirjaksi.

Siksipä jaammekin kanssanne yhden lempiresepteistämme.

VAROITUS! Tähän lempeästi savuiselta maistuvaan
munakoisotahnaan saattaa jäädä vakavasti koukkuun. 




Baba Ghanoush – Munakoisotahna (K)

Perinteinen Baba Ghanoush on 
aavistuksen savuinen, sillä munakoisot paahdetaan avotulella. 
Kotikeittiössä ne voi kypsentää uunin grillivastuksen alla. 

4 munakoisoa
3 rkl tahinia eli seesamitahnaa 

 3 rkl sitruunamehua
2 tl sumakkia tai hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuorta 

ripaus suolaa
tarjoiluun oliiviöljyä 



  • Grillaa tai paista munakoisoja kuumassa uunissa, kunnes kuori hiiltyy. 
  • Upota kypsät munakoisot kylmään veteen ja poista mustunut kuori. 
  • Voit myös antaa munakoisojen jäähtyä ja kaapia sisuksen lusikalla pois.
  • Valuta munakoisot siivilässä, soseuta ne ja lisää sekaan tahini. 
  • Sekoita joukkoon sitruunamehua sekä mausteita makusi mukaan. 
  • Koristele sumakilla ja oliiviöljyllä.

 Vinkki: Sumakin voit korvata raastetulla hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuorella. 



Kommentit

Suositut tekstit