Resepti, joka saattaa aiheuttaa vakavaa riippuvuutta
JALLA! JALLA!
Pitkähköksi venyneen blogihiljaisuuden jälkeen meillä on ilo ilmoittaa, että olemme täällä taas!
Viime vuosi oli kirjamme kannalta kiva:
valittiinhan Josen meze monissa medioissa mm. Lähi-idän parhaaksi keittokirjaksi.
Siksipä jaammekin kanssanne yhden lempiresepteistämme.
VAROITUS! Tähän lempeästi savuiselta maistuvaan
munakoisotahnaan saattaa jäädä vakavasti koukkuun.
VAROITUS! Tähän lempeästi savuiselta maistuvaan
munakoisotahnaan saattaa jäädä vakavasti koukkuun.
Baba Ghanoush – Munakoisotahna (K)
Perinteinen Baba Ghanoush on
aavistuksen savuinen, sillä munakoisot paahdetaan avotulella.
Kotikeittiössä ne voi kypsentää uunin grillivastuksen alla.
4 munakoisoa
3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
3 rkl sitruunamehua
2 tl sumakkia tai hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuorta
ripaus suolaa
tarjoiluun oliiviöljyä
Vinkki: Sumakin voit korvata raastetulla hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuorella.
Perinteinen Baba Ghanoush on
aavistuksen savuinen, sillä munakoisot paahdetaan avotulella.
Kotikeittiössä ne voi kypsentää uunin grillivastuksen alla.
4 munakoisoa
3 rkl tahinia eli seesamitahnaa
3 rkl sitruunamehua
2 tl sumakkia tai hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuorta
ripaus suolaa
tarjoiluun oliiviöljyä
- Grillaa tai paista munakoisoja kuumassa uunissa, kunnes kuori hiiltyy.
- Upota kypsät munakoisot kylmään veteen ja poista mustunut kuori.
- Voit myös antaa munakoisojen jäähtyä ja kaapia sisuksen lusikalla pois.
- Valuta munakoisot siivilässä, soseuta ne ja lisää sekaan tahini.
- Sekoita joukkoon sitruunamehua sekä mausteita makusi mukaan.
- Koristele sumakilla ja oliiviöljyllä.
Vinkki: Sumakin voit korvata raastetulla hyvin pestyn (luomu)sitruunan kuorella.
Kommentit
Lähetä kommentti