Mitä kuuluu nyt, Jose?






1. Millainen julkkaripäivä sinulla oli? Jännittikö? 

Julkkarit olivat kerrassaan mahtavat! En yleensä hermostu helposti, mutta h-hetkellä vatsassa leijaili perhosia: tuleeko paikalle ketään? Olin antanut ison palan sydämestäni kirjaan, joten vastaanotto jännitti. Lopulta tupa täyttyi juhlakansasta; väkeä oli pilvin pimein ja tunnelma nousi kattoon! Tapahtuma oli siis kaikin puolin onnistunut.

2. Millaista vastaanottoa olet saanut kirjasta? 

Jälleennäkemisen riemua! Kuvassa Jose-eno ja tenavat.
Myönteinen vastaanotto löi minut ällikällä. Kehuja sateli suunnasta jos toisestakin, ja lukijat ylistivät sekä kirjan visuaalista ilmettä, tarinoita että reseptejä. Tuntui hienolta, että moni kokeili reseptejäni kotona. Minulle oli tärkeää, että ihmiset saivat Josen mezen kautta nähdä, millainen kotimaani on ja kuinka monimuotoinen Libanonin ruokakulttuuri on.

3. Lähdit julkkareiden jälkeen kotimaisemiin Libanoniin. Mitä teit siellä? 

Altistuin Suomessa homeelle ja kärsin jatkuvista terveysongelmista, mikä vauhditti lähtöäni Libanoniin. Tarkoitukseni oli jättää Suomi pysyvästi, mutta tulin toisiin ajatuksiin. Oli aivan ihanaa viettää sukulaisteni kanssa aikaa, sillä useimmat aiemmat visittiini ovat olleet pikaisia.


4. Vietit koko kesän 2016 Libanonissa, jossa luonasi vieraili Suomen ensimmäinen Top Chef Akseli Herlevi. Mihin veit hänet, mitä teitte? 

Top Chefit Libanonin auringon alla.
Tutustuin Aksuun Top Chefissä, kun hän oli tuomaroimassa grillaustehtäväämme, ja sen jälkeen olemme olleet parhaat ystävät! Vietimme neljä upeaa päivää yhdessä Libanonissa: katselimme nähtävyyksiä ja söimme hyvin. Vein Aksun muun muassa Bekaan-laaksoon viiniviljelmille sekä ihastelemaan Baalbekin temppelirauniota. Biletimme paljon ja viiletimme Beirutin yöelämässä. Hän sai myös maistaa äitini ja isoäitini kokkaamia herkkuja.

5. Kuinka kuukaudet kotimaassasi kuluivat? Opitko jonkin uuden reseptin? 

Ensisijainen tarkoitukseni oli vetää henkeä ja rentoutua – ja näin myös tein. Nautin äitini loihtimista ruoista, ystävien ja suvun jälleennäkemisestä sekä lomailusta. Rakennan kotitaloomme omaa kerrosta itselleni ja kesän aikana saimme remppaa eteenpäin aina saneeraus- ja putkitöitä myöten. Ensi kerralla valitsen lukaaliini laatat.


Jose ja rakkaat isoäidit, joiden reseptejä voit lukea kirjastamme.

6. Miksi tulit takaisin Suomeen? Mitä teet nyt?

Olin alunperin ajatellut jääväni Libanoniin, mutta kolmentoista Suomessa vietetyn vuoden jälkeen se ei käynytkään niin kivuttomasti kuin olin kuvitellut.

Aloitin vastikään uuden ja haasteellisen työn Kämp Hotel GLO:n keittiöpäällikkönä. Miehityksessämme on vielä vajausta ja vastuuni on suuri, joten stressiä pukkaa.

8. Näemmekö sinua televisiossa myös tulevaisuudessa?

Olen ollut mukana monissa tv-projekteissa, joten ruudusta minut voi bongata takuuvarmasti kevään aikana. Sopimuskiemuroiden takia en voi vielä paljastaa enempää,
mutta lupaan vinkata Josen mezen lukijoille, kun ohjelmat, joissa olen, tulevat eetteriin.

9. Entä onko sinulla uusia kirjaprojekteja vireillä? 

Esikoiskirjan jälkeen on tullut paljon ideoita uudesta opuksesta, joten toisen kirjan teen varmasti! Teema ja aikataulu ovat vielä avoinna.

10. Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Josen mezen faneille/lukijoille? 

Haluan kiittää kaikkia. Vastaanotto on ollut uskomatonta ja lukijat ovat toivottavasti päässeet makumatkalle kotimaahani Josen mezen tarinoita lukiessaan. Iso osa minusta on kiteytynyt noiden kansien väliin ja tuntuu, että lukijat ovat arvostaneet sitä.







Kommentit

Suositut tekstit