Tekijät

Joseph Youssef on keittiöpäällikkö, joka luotsaa Krog Madame -ravintolaa Helsingissä. Kotimaastaan Libanonista hän kaipaa mausteita – etenkin sitruunaista sumakkia. 

"Libanonilainen ruoka muistuttaa minua juuristani: se on rehellistä, raikasta ja ronskia."
 
Katja Nykänen on toimittaja, jonka mielestä ruoka maistuu aina hyvältä, jos sen valmistamiseen on käytetty ripaus rakkautta. 

"Libanonissa jäin koukkuun savustetuista munakoisoista valmistettuun tahnaan, baba ghanoushiin, jota voisin lusikoida kilokaupalla."

Robert Seger on valokuvaaja, joka kiertää kameransa kanssa maailmaa, eikä kyllästy uusien makujen metsästämiseen koskaan. 

"Libanonissa on mahtava meze-kulttuuri. Hurmaannuin etenkin paistetusta kananmaksasta, joka nousee uudelle levelille, kun sen dippaa granaattiomenasiirappiin."





Suositut tekstit