Kaikkien juustokakkujen kunkku


Knefe – Libanonilainen juustokakku
(6–8:lle)
 
Taikina:
1 kg vaaleaa paahtoleipää
100 g voita

Täyte:
400 g suolatonta mozzarellaa

Kuorrute:
1 dl sokeria
5 dl maitoa
1,5 dl semolina- tai mannaryynijauhoja

Koristeluun:
50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
sokerisiirappia

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Leikkaa paahtoleivän reunat pois ja pilko leipä paloiksi. Aja voi ja leivät tehosekoittimessa tai kutterissa rouheeksi. Levitä puolet rouheesta uunivuoan pohjalle ja paista 175 °C:ssa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Raasta mozzarella ja levitä pohjan päälle.
Sekoita sokeri, maito sekä jauhot kattilassa ja kuumenna hiljalleen pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada seos mozzarellan päälle, levitä loput taikinasta pinnalle ja paista 175 °C:ssa noin 15–20 minuuttia.
Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele pähkinärouheella ja tarjoile lämpimänä sokerisiirapin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit