Vinkki valmistujaisiin: Baklawa kruunaa juhlapöydän

Unohda lusikkaleivät ja kata 
kevään valmistujaisjuhlapöytään
libanonilaista baklawaa
Josen ohjeella!




Baklawa

1 pkt filotaikinaa 200 g voita

Täyte:
150 g suolaamattomia pistaasipähkinöitä 

100 g pinjansiemeniä
1 dl tomusokeria
200 g kuorittuja manteleita 


Sokerisiirappi kostutukseen: 
3 dl vettä
3,5 dl sokeria
1 rkl sitruunanmehua

0,5 tl appelsiininkukkavettä
0,5 tl ruusuvettä 

Valmistasokerisiirappi sekoittamalla sokeri ja vesi kattilassa. Kiehauta noin 5 minuuttia, lisää sitruunamehu ja ota pois liedeltä. Anna jäähtyä ja lisää appelsiininkukka- ja ruusuvedet.  
Sulata voi, ja rouhi pähkinät sekä mantelit.
Voitele vuoka voilla ja levitä taikinalevy sen päälle. Leikkaa ylimääräinen taikinapääty pois. Voitele levy siirapilla ja aseta uusi levy edellisen päälle. Ripottele tomusokeria ja pähkinöitä kunkin kerroksen väliin. Toista neljä kertaa.
Voitele pinta ja paista baklavaa 160°C:ssa 25 minuuttia. Laske lämpötila 150 °C:seen ja jatka paistamista noin 15–20 minuutin ajan. Leikkaa baklava paloiksi ja kostuta palat siirapilla. Anna imeytyä ennen tarjoilua.

Kommentit

Suositut tekstit