Iisi ja ihana artisokkaohje


 
3 latva-artisokkaa
1 hyvin pesty (luomu)sitruuna viipaleina
vettä
reilusti suolaa

Dippi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl rypsiöljyä

  • Käsittele ensin artisokat: taita varsi ja siisti veitsellä pohja. Laita artisokat kattilaan sitruunaviipaleiden sekä suolan kera. Lisää vettä, kunnes artisokat peittyvät. 
  • Keitä, kunnes lehdet irtoavat helposti. 
  • Valmista sillä välin dippi murskaamalla valkosipulit ja suola morttelissa tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja öljy juoksevana nauhana, sekoita.

Vinkki: Nauti artisokat irrottamalla lehti kerrallaan, 
dippaamalla se valkosipulisoosiin ja imaisemalla sisus!

Huom! Poista artisokansydämen ympärillä olevat haituvat! 

Kommentit

Suositut tekstit