Kurkistus kulissien taakse, osa II

Elämä julkkareiden jälkeen alkaa palailla uomiinsa.
Lämmin kiitos kaikille, jotka teitte päivästämme juhlan!
  
Vedetään hetki henkeä ja palataan ajassa tuokio taaksepäin.

Edellinen kurkistus kirjamme kulisseihin kertoi kesästä 2013.
Meillä oli biljetit pulitettuina samalle syksylle, 
mutta reissu peruuntui meistä riippumattomista syistä.

Kului reilu vuosi.
Sinä aikana Josesta tuli toistamiseen eno.
Punatukkainen peikkopoika Andrew sai suloisen sisaren.
Turku jäi taakse, kun Jose muutti stadiin 
ja tarttui Krog Madame -ravintolan ohjaksiin.

Robert ja Katja  
touhusivat 
journalismin parissa ja
matkustivat maailmalla.
Taustalla kyti kuitenkin kipinä 
Josen meze -kirjaa 
kohtaan.

Tuntui turhauttavalta, että kevääksi 2014 kaavailtu kirja
siirtyi ensin syksyyn 2015
ja myöhemmin maaliskuuhun 2016.

Kun lentokoneen kurssi viimein kääntyi
takaisin kohti Beirutia syksyllä 2014,
jokainen meistä oli täynnä tarmoa ja tekemisenpaloa.

Ensimmäisellä retkellämme keskityimme 
pitkälti Josen perheeseen 
ja hänen parhaisiin ruokaohjeisiinsa.
Toinen iskumme Libanoniin oli katuruokapainotteisempi.
  Vierailimme myös viinitiloilla ja rankkasimme maan parhaat ravintolat.
Saimme tutustua Libanonin cooleimpaan kokkiin, Jad el Hageen, joka tarjoili meille höyryäviä simpukoita ja kirpeää sitruunapiirasta.

Piipahdimme myös trendikkäässä olutpanimossa, joka sijaitsee Josen kotikaupungissa, Batrounissa.

Zahlessa maistoimme suomalaisittain eksoottisia lampaan aivoja sekä dippailimme sammakonkoipia valkosipuli-sitruunasoosiin.

Robert rakastaa reportaaseja.
Katjaa kiinnostaa tarinat kuvien sekä reseptien takana.
 Näistä aineksista rakentui ruokamatkamme
– Josen juuria unohtamatta.

Lue lisää kirjasta, jonka voit tilata esim. täältä.
















Kommentit

Suositut tekstit