Kaupunkiesittely: Batroun


Batroun on vajaan 20 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Beirutista Tripoliin kulkevan moottoritien varrella. Kaupungin länsiosaa rajaa turkoosina hohtava Välimeri, kun taas idässä kohoavat Libanon-vuoriston kukkulat. Batrounin läpi virtaa pikkuruinen Nahr el-Jawz -joki.

Loistavan sijaintinsa vuoksi kaupunki kerää turisteja etenkin kesäisin. Silloin rantabulevardin hotellit täyttyvät niin libanonilaisista kuin kansainvälisistäkin matkailijoista, joista monet harrastavat vesiurheilua sukeltamisesta surffaamiseen. Monen mielestä White Beach on koko maan lyömättömin rantakohde – ja sen kivet hohtavatkin nimensä mukaisesti valkoisina.


Batrounia ei voi ohittaa mainitsematta sitruunoita. Sitruunapuita on siellä täällä ja kaupungin sitruunalimonadi on maankuulu. Vaikka Bekaanlaakso tunnetaan vehreistä viiniviljelmistään, kannattaa ruokamatkailijan koukata Batrounin vuorilla koukertelevalle viinitielle, La Route Des Vins Du Nordille. Seitsemän viinitilaa käsittävältä reitiltä avautuvat upeat näkymät alas kaupunkiin ja aina Beirutiin asti.




Kommentit

Suositut tekstit