Hurmaava hummus



Hummus – Kikhernetahna
2 dl kikherneitä
0,5 tl ruokasoodaa
vettä
1 dl keitinlientä
2 valkosipulinkynttä
1,5 tl suolaa
1 dl tahinia eli seesamitahnaa
0,5 tl jauhettua valkopippuria
1 dl sitruunamehua

Koristeluun:
3 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta


  • Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele ne ja keitä soodan kanssa kypsiksi. Ota desi keitinlientä talteen.
  • Aja herneet ja keitinliemi tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai kutterissa. Siirrä massa kulhoon ja anna jäähtyä.
  • Murskaa valkosipulit suolan kanssa morttelissa ja yhdistä hernemassaan. 
  • Lisää tahini ja sekoita voimakkaasti. Lisää sitruunamehu, kun massa on sakeaa. Mausta.
  • Koristele oliiviöljyllä ja chilijauheella. 

Kommentit

Suositut tekstit