Joulupöydän uusi kuningas




Joulupöytä katetaan tänä vuonna libanonilaisittain! 
Aattoillan kruunaa täytetty lehmänkylki, joka valmistuu Josen ohjeella kuin itsestään.
Jos sinappihunnutettu kinkku kyllästyttää, kokeile pinjoilla ja pistaaseilla kuorrutettua lehmänkylkeä. 
Se saa muhia uunissa muutaman tunnin ja hurmaa takuulla jokaisen.

 Doleh Mehchi – Pinjansiemenillä täytetty lehmänkylki

6:lle
40 min + keittoaika n. 3 t

noin 3 kg lehmänkylkeä

Täyte:
300 g pinjansiemeniä
5 dl riisiä
4 rkl tomaattipyreetä
2 tl + 1 rkl suolaa
2 tl mustapippuria

Koristeluun:
100 g pistaasipähkinöitä
100 g kokonaisia kuorittuja manteleita
100 g pinjansiemeniä
öljyä

Lisäksi: paistinlankaa

1. Muotoile lehmänkyljestä tasku ompelemalla kaksi reunaa paistinlangalla kiinni ja jätä yksi sivu auki täyttämistä varten.
2. Valmista täyte: Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Lisää siementen sekaan raaka riisi, tomaattipyree, 2 tl suolaa ja mustapippuria. Kuullota hetki ja sekoita.
3. Täytä lehmänkylki ja ompele kiinni.
4. Laita täytetty kylki kattilaan, peitä vedellä ja lisää 1 rkl suolaa. Kiehauta ensin ilman kantta, kaavi pinnalle kertynyt rasva ja keitä sitten 3,5 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää ja pehmeää.
5. Paahda pistaasit, mantelit ja pinjansiemenet pannulla öljytilkassa.
6. Nostaa kylki pois kattilasta ja poista paistinlanka. Kaada täyte vadille ja revi liha sen päälle. Koristele pistaasi-manteli-pinjasekoituksella.

Vinkki! Voit valmistaa lihan myös painekattilassa. Tällöin keittoaika on kaksi tuntia.


Kommentit

Suositut tekstit