Mistä kaikki sai alkunsa?
Josen meze –
Libanonin herkut -kirja syntyi rakkaudesta ruokaan ja
reissaamiseen.
Elettiin loppuvuotta 2012. Toimittajana työskentelevä Katja oli bongannut Josen televisiosarja Top Chefistä ja päätti ottaa yhteyttä tuohon tauotta pälättävään libanonilaiskokkiin. Yhdessä he tekivät muutaman lehti- ja nettijutun.
Valokuvaaja Robert astui kehiin, kun Viini-lehti kiinnostui libanonilaisen ruoan ja viinin yhdistämisestä. Katja hyppäsi Turkuun menevään junaan - ja näin kolmikko oli kasassa.
Pitkän kuvauspäivän aikana he saivat idean tehdä tutkimusmatkan Lähi-idän rikkaimpaan makumaailmaan:
Libanoniin.

Reittisuunnitelma muuttui miljoonaan kertaan
matkan varrella. Jose, Robert ja Katja matkustivat maahan kahtena vuonna ja keräsivät talteen
paikallisten ihmisten rakkaimpia ruokaohjeita – aina leirinuotioilta boheemin
Beirutin huippuravintoloihin.
Lisäksi he vierailivat viinitiloilla sekä kokosivat rouheimmat reissutärpit samojen kansien väliin.
Monet kirjan ruokaohjeista ovat kulkeneet Josen perheessä sukupolvesta toiseen.
Ehkä juuri siksi niissä maistuu rakkaus.
Kommentit
Lähetä kommentti