Mistä kaikki sai alkunsa?


Josen meze – Libanonin herkut  -kirja syntyi rakkaudesta ruokaan ja reissaamiseen. 

Elettiin loppuvuotta 2012. Toimittajana työskentelevä Katja oli bongannut Josen televisiosarja Top Chefistä ja päätti ottaa yhteyttä tuohon tauotta pälättävään libanonilaiskokkiin. Yhdessä he tekivät muutaman lehti- ja nettijutun.

Valokuvaaja Robert astui kehiin, kun Viini-lehti kiinnostui libanonilaisen ruoan ja viinin yhdistämisestä. Katja hyppäsi Turkuun menevään junaan - ja näin kolmikko oli kasassa.

Pitkän kuvauspäivän aikana he saivat idean tehdä tutkimusmatkan Lähi-idän rikkaimpaan makumaailmaan: Libanoniin. 

"Kaipasimme aurinkoa, rehtejä makuja sekä aitoa kotiruokaa ilman turhaa kikkailua. Olimme myös uteliaita kurkistamaan Libanonin ravintolakulttuuriin, josta medioissa ympäri maailmaa alettiin tuolloin kohista", tekijät kertovat.

Reittisuunnitelma muuttui miljoonaan kertaan matkan varrella. Jose, Robert ja Katja matkustivat maahan kahtena vuonna ja keräsivät talteen paikallisten ihmisten rakkaimpia ruokaohjeita – aina leirinuotioilta boheemin Beirutin huippuravintoloihin.
Lisäksi he vierailivat viinitiloilla sekä kokosivat rouheimmat reissutärpit samojen kansien väliin.

Monet kirjan ruokaohjeista ovat kulkeneet Josen perheessä sukupolvesta toiseen. 

Ehkä juuri siksi niissä maistuu rakkaus.



Kommentit

Suositut tekstit