JALLA! JALLA!


 Josen meze – Libanonin herkut on rouhea ruokamatkakirja läpi lumoavan Libanonin. Se näkee päivänvalonsa 2/2016 (kustantaja Readme.fi).

Kirja kuljettaa Bekaanlaakson vehreiltä viinipelloilta aina pohjoisen vuoristoon asti. Matkan varrella tutustumme maan monipuolisiin makuihin ja ruokakulttuuriin, joka on Lähi-idän vivahteikkain.

Matkanjohtajana toimii Top Chef -televisio-ohjelmasta tuttu keittiöpäällikkö Joseph Youssef, joka palaa juurilleen kotimaahansa. Josen perheen rakkaimmat reseptit on koottu kirjan kansien väliin. Paistamme zataar-lettuja leiritulella aamuvarhaisella, pyydystämme mustekaloja tähtitaivaan alla sekä upotamme kätemme multaan sadonkorjuun aikaan.

Juhlan tullen pöydät notkuvat värikkäitä mezejä ja grilliherkkuja, joiden ohjeet löydät kirjastamme. Kurkistamme myös ravintoloiden keittiöihin ympäri maata sekä kuulemme huippukokkien herkullisimmat ruokatrendit. Boheemi Beirut sykkii elämää ja sen katuruokakulttuuri vie mennessään. Historiallisen Bybloksen kapeilla kujilla tulvivat tuhansien mausteiden tuoksut,  Batrounissa polttelemme maan parhaat shishat sekä vierailemme trendikkäässä olutpanimossa.

Josen meze – Libanonin herkut syntyi rakkaudesta ruokaan ja reissaamiseen. Haluamme jakaa kanssanne parhaimmat matkatärpit sekä kattavan reseptikokoelman, joilla onnistunut kotikeittiössäsi. Libanonilainen ruokakulttuuri ei täytä vain vatsaa, vaan lämmittää myös sydäntä. 

Tässä blogissa julkaisemme makupaloja kirjasta kuvien, reseptien ja tarinoiden kautta.

Hyppää kyytiin!

Kommentit

Suositut tekstit