Mikä ihmeen meze?



Mezet ovat pieniä ruokalajeja, joita tarjoillaan useimmiten alkupaloina, mutta niitä voi nauttia myös läpi aterian. 

Mezet rantautuivat Libanoniin kreikkalaisten mukana. 

Ravintolassa mezet tilataan illallisen aluksi, mutta tarjoilijat korjaavat mezekipot pöydästä pois vasta jälkiruoan aikaan. Näin niitä voi napostella pääruoan lisukkeena pitkin iltaa. 

Mezet ovat sosiaalista syömistä parhaimmillaan! 
Pöytäseurue tilaa kuudesta kahteenkymmeneen erilaista mezeä jaettaviksi ja kierrättää kulhoja ruokailijalta toiselle. 
  
Kikherneistä valmistettavan hummuksen, persiljaisen bulgurisalaatti
Tabboulén sekä viininlehtikääryleiden ohella löydät monia maistuvia meze-ohjeita helmikuussa julkaistavasta kirjastamme!

Kommentit

Suositut tekstit