Batingeen Mahshi – Jauhelihatäytteiset munakoisot
Tässä täydellinen ohje päiville,
jolloin elämä murjoo.
Lohturuokaa
parhaasta päästä!
Batingeen
Mahshi – Jauhelihatäytteiset munakoisot
1 kg munakoisoja
Täyte:
250 g jauhelihaa
0,5 dl rypsiöljyä
4 tomaattia
3 dl pitkäjyväistä riisiä
3 oksaa tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
2 rkl tomaattisosetta
vettä
![]() |
Huuhtele munakoisot, leikkaa kannat ja koverra. |
Kuullota jauheliha kuumassa öljyssä, lisää pieniksi kuutioidut tomaatit ja paista kypsäksi. Siirrä kulhoon ja anna jäähtyä.
Sekoita raaka riisi, minttu sekä mausteet
jauhelihan joukkoon.
![]() |
Täytä munakoisot, laita ne kattilaan ja lisää vettä, kunnes ne peittyvät. |
Keitä ensin 20 minuuttia. Ota sitten talteen noin 2 dl keitinlientä, ohenna sillä tomaattisose ja kaada takaisin kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 50 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat kypsiä.
Vinkki:
Älä täytä munakoisoja aivan täyteen asti, sillä kypsyessään riisi turpoaa,
jolloin munakoisot hajoavat helposti!
Kommentit
Lähetä kommentti