Ardishawki – Latva-artisokkaa valkosipulidipillä
Tämä valloittava resepti vie paitsi kielen,
myös illanistujaisvieraiden sydämet!

3 latva-artisokkaa
1 hyvin pesty (luomu)sitruuna viipaleina
vettä
reilusti suolaa
Dippi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl rypsiöljyä
Käsittele ensin artisokat: taita varsi ja siisti
veitsellä pohja. Laita artisokat kattilaan sitruunaviipaleiden sekä suolan
kera. Lisää vettä, kunnes artisokat peittyvät. Keitä, kunnes lehdet irtoavat
helposti. Valmista sillä välin dippi murskaamalla valkosipulit ja suola
morttelissa tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja öljy juoksevana nauhana, sekoita.
Vinkki:
Nauti artisokat irrottamalla lehti kerrallaan, dippaamalla
se valkosipulisoosiin ja imaisemalla sisus!
Huom! Poista artisokansydämen ympärillä olevat haituvat!
Kommentit
Lähetä kommentti