Keidas keskellä kaupunkia



Beirutilainen Saifi Urban Gardens on loistava hostelli reppureissaajille. 
Illan tullen se muuttuu kotoisaksi klubiksi.



Saifi Urban Gardens on keidas Beirutin keskikaupungin kupeessa. Nämä koordinaatit kannattaa painaa mieleen Libanonin rouheaan pääkaupunkiin suunnatessa.

Syrjäkadulta alas viettäviä portaita ei helposti huomaa, mutta etsiminen kannattaa. Hostellin, baarin ja klubin yhdistelmä on urbaani kohtaamispaikka, joka vetää puoleensa niin runoilijoita kuin reppureissaajiakin. Täällä ketään ei katsota nenän vartta pitkin.

Sisäpihan Café Em Nazih -baarissa palvelu ei päätä huimaa, mutta jos maltat mielesi ja jaksat jonottaa, saatat saada elämäsi parhaat batatas harrasit eli tuliset perunat sekä rkakaat eli uppopaistetut juustotikut. Kokeilemisen arvoisia ovat myös kanansiivet, jotka kuulemma loppuvat joka ilta kesken.
 
Keskiviikkoiset tietovisat vetävät puoleensa opiskelijoita, perjantai- ja lauantai-iltaisin lanteet keinahtelevat livemusiikin tahtiin. Meininki on lungi ja leppoisa. Café Em Nazih’n shishat ovat vertaansa vailla, vaikka niiden valmistaminen kysyykin kärsivällisyyttä. Piipullisen saadakseen on ensin jonotettava baarin kassalle, minkä jälkeen kuitti tulee kiikuttaa terassin toisella puolella sijaitsevalle shishagurulle.

Saifi Urban Gardensissa järjestetään kielikouluja ja muita kursseja. Jos puhti riittää, niin kapua hissittömän talon katolle: Coop D'Etatissa on bileet joka päivä! Pommien puhkoman talon katolla bisse on puoli-ilmaista ja musiikki raikaa.

SAIFI URBAN GARDENS. Pasteur Street, downtown. www. saifigardens.com

Kommentit

Suositut tekstit