Batingeen Mahshi – Jauhelihatäytteiset munakoisot


 Tässä täydellinen ohje päiville,
jolloin elämä murjoo.
Lohturuokaa
parhaasta päästä!


Batingeen Mahshi – Jauhelihatäytteiset munakoisot

1 kg munakoisoja

Täyte:
250 g jauhelihaa
0,5 dl rypsiöljyä
4 tomaattia
3 dl pitkäjyväistä riisiä
3 oksaa tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria
2 rkl tomaattisosetta
vettä

Huuhtele munakoisot, leikkaa kannat ja koverra.

Kuullota jauheliha kuumassa öljyssä, lisää pieniksi kuutioidut tomaatit ja paista kypsäksi. Siirrä kulhoon ja anna jäähtyä. 
 
Sekoita raaka riisi, minttu sekä mausteet jauhelihan joukkoon. 

Täytä munakoisot, laita ne kattilaan ja lisää vettä, kunnes ne peittyvät.

Keitä ensin 20 minuuttia. Ota sitten talteen noin 2 dl keitinlientä, ohenna sillä tomaattisose ja kaada takaisin kattilaan. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 50 minuuttia tai kunnes munakoisot ovat kypsiä.

Vinkki: Älä täytä munakoisoja aivan täyteen asti, sillä kypsyessään riisi turpoaa, jolloin munakoisot hajoavat helposti!



Kommentit

Suositut tekstit