Ardishawki – Latva-artisokkaa valkosipulidipillä



Tämä valloittava resepti vie paitsi kielen,
myös illanistujaisvieraiden sydämet!



3 latva-artisokkaa
1 hyvin pesty (luomu)sitruuna viipaleina
vettä
reilusti suolaa

Dippi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl rypsiöljyä

Käsittele ensin artisokat: taita varsi ja siisti veitsellä pohja. Laita artisokat kattilaan sitruunaviipaleiden sekä suolan kera. Lisää vettä, kunnes artisokat peittyvät. Keitä, kunnes lehdet irtoavat helposti. Valmista sillä välin dippi murskaamalla valkosipulit ja suola morttelissa tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja öljy juoksevana nauhana, sekoita.

Vinkki: Nauti artisokat irrottamalla lehti kerrallaan, dippaamalla se valkosipulisoosiin ja imaisemalla sisus!
Huom! Poista artisokansydämen ympärillä olevat haituvat!

Kommentit

Suositut tekstit