Viini, johon Anthony Bourdain ihastui



Asaad Hark on tartuttanut kipinän viininviljelyyn 16-vuotiaaseen tyttäreensä Hallaan, joka sadonkorjuun koittaessa poimii rypäleet ja valmistaa niistä omaa nimeään kantavan viinin. Hän myös taiteilee pulloihinsa joka vuosi uudet etiketit. Tyttö teki vaikutuksen televisiokokki Anthony Bourdainiin, joka tilalla vieraillessaan vaikuttui nuoren neidin taidoista ja osti viiniä kotiinviemiseksi.

Batroun Mountains -viinitila avattiin vuonna 2004 ja tämänhetkinen tuotanto on 45 000 viinilitraa vuodessa. Lisäksi tila tuottaa vuosittain tuhat pulloa likööriä ja kolmetuhatta arakia. Arak on Libanonin aniksenmakuinen kansallisviina.

”Maassamme on pitkät perinteet viinin valmistuksessa, mutta oma tyylini on teknisempi ja teoreettisempi”, alan opintoja Yhdysvalloissa suorittanut Asaad sanoo.

”Poliittinen tilanne on viime vuosina hankaloittanut viinien maastavientiä, ja monopolimaissa on välillä vaikeaa tavoittaa kuluttajia”, Asaad viittaa Pohjoismaiden alkoholipolitiikkaan. Silti suurin osa Batroun Mountainsin viineistä nautitaan maan rajojen ulkopuolella. Suurimmat markkinat ovat Yhdysvaltojen ohella hieman yllättäen Afrikassa ja Australiassa. ”Toki myös menekki Saksaan ja Ranskaan on myönteinen.”
 

 Lue lisää Josen meze -kirjasta, jonka voit tilata mm. täältä: https://www.prisma.fi/fi/prisma/josen-meze-kovakantinen-kirja 

Kirjassamme Asaad valottaa tulevia viinitrendejä Libanonissa ja paljastaa, mikä viini viedään aina pullotuksen päätteeksi käsistä.




Kommentit

Suositut tekstit