Josen korianterikala




Samke bil feren – Korianterilla maustettua uunikalaa 

1 kokonainen kuha tai siika (n. 1–1,5 kg)
1 tl karkeaa merisuolaa
1 tomaatti
1 hyvin pesty (luomu)sitruuna
4 valkosipulinkynttä
4 oksaa tuoretta korianteria
1 tl valkopippuria

  • Perkaa ja huuhtele kala. Tee veitsellä viiltoja kalan molemmille puolille ja hiero pintaan suolaa.
  • Leikkaa tomaatti, sitruuna ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi. 
  • Työnnä valkosipuliviipaleet kalan kylkeen tehtyihin viiltoihin. 
  • Laita tomaatti- ja sitruunaviipaleet sekä puolet korianterin oksista folion päälle. Aseta kala niiden päälle. Lisää valkopippuri ja loput korianterin oksista. 
  • Kääri kala tiiviisti folioon ja paista 200 °C:ssa noin 35–40 minuuttia.







Kommentit

Suositut tekstit