Josen ihana perunakebbe




Kebbe on tyypillinen libanonilainen ruokalaji, joka valmistetaan bulgurista. Versioita tästä kansallisruoasta on yhtä monta kuin kokkiakin! Osa kebbeistä tarjotaan kasvis-, toiset taas lihaversioina. Useimmiten se maistuu mezenä – niin lämpimänä kuin kylmänäkin.

2 dl bulguria
1 mintun oksa
1 pieni sipuli
3 jauhoista perunaa, esim. Rosamundaa
2 tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
0,5 tl jauhettua mustapippuria

Koristeluun:
3 rkl oliiviöljyä
2 mintun oksaa
2 punaista chiliä

Kostuta bulguria kylmässä vedessä kunnes se on imenyt nestettä ja turvonnut puolikypsäksi. Suutuntuma saa jäädä hieman purtavaksi, al denteksi.
Hienonna minttu sekä sipuli. Keitä perunat, kuori ja soseuta muusiksi lämpiminä kulhossa. Sekoita bulguri joukkoon.
Lisää loput raaka-aineet ja anna massan tekeytyä noin 15 minuuttia. Voit tarvittaessa lisätä tilkan vettä.
Levitä massa vadille ja koristele oliiviöljyllä, mintulla sekä chilillä.

Kommentit

Suositut tekstit