Djaj bi Batata – Valkosipulikanaa uunissa
6 jauhoista perunaa, esim. Rosamundaa
500 g kanankoipia
500 g kanansiipiä
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
2 sitruunan mehut
1 l rypsiöljyä
vettä
- Kuori ja viipaloi perunat. Poista kanankoivista nahat ja tee lihaan viiltoja.
- Murskaa morttelissa valkosipuli ja suolaa sekä lisää sitruunamehu.
- Kuumenna öljy kattilassa noin 160–170-asteiseksi.
- Uppopaista ensin koivet ja siivet kullanruskeiksi, sitten perunaviipaleet.
Asettele perunat kattilan pohjalle ja päälle
kanat. Lisää vettä noin puoleen väliin, lisää valkosipuli-sitruunaseos ja keitä
noin 25 minuutin ajan. Voit kypsentää ruoan myös kannen alla uunissa 180 °C:ssa
40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti