Iisi ja ihana artisokkaohje
3 latva-artisokkaa
1 hyvin pesty (luomu)sitruuna viipaleina
vettä
reilusti suolaa
Dippi:
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
3 rkl sitruunamehua
0,5 dl rypsiöljyä
- Käsittele ensin artisokat: taita varsi ja siisti veitsellä pohja. Laita artisokat kattilaan sitruunaviipaleiden sekä suolan kera. Lisää vettä, kunnes artisokat peittyvät.
- Keitä, kunnes lehdet irtoavat helposti.
- Valmista sillä välin dippi murskaamalla valkosipulit ja suola morttelissa tahnaksi. Lisää sitruunamehu ja öljy juoksevana nauhana, sekoita.
Vinkki:
Nauti artisokat irrottamalla lehti kerrallaan,
dippaamalla
se valkosipulisoosiin ja imaisemalla sisus!
Huom! Poista artisokansydämen ympärillä olevat haituvat!
Kommentit
Lähetä kommentti