Kaikkien juustokakkujen kunkku
Knefe
– Libanonilainen juustokakku
(6–8:lle)
Taikina:
1 kg vaaleaa paahtoleipää
100 g voita
Täyte:
400 g suolatonta mozzarellaa
Kuorrute:
1 dl sokeria
5 dl maitoa
1,5 dl semolina- tai mannaryynijauhoja
Koristeluun:
50 g suolattomia pistaasipähkinöitä
sokerisiirappia
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Leikkaa
paahtoleivän reunat pois ja pilko leipä paloiksi. Aja voi ja leivät
tehosekoittimessa tai kutterissa rouheeksi. Levitä puolet rouheesta uunivuoan
pohjalle ja paista 175 °C:ssa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Raasta mozzarella ja levitä pohjan päälle.
Sekoita sokeri, maito sekä jauhot kattilassa ja
kuumenna hiljalleen pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kaada seos
mozzarellan päälle, levitä loput taikinasta pinnalle ja paista 175 °C:ssa noin
15–20 minuuttia.
Kumoa kakku tarjoiluastiaan. Koristele
pähkinärouheella ja tarjoile lämpimänä sokerisiirapin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti