Hurmaava hummus
Hummus
– Kikhernetahna
2 dl kikherneitä
0,5 tl ruokasoodaa
vettä
1 dl keitinlientä
2 valkosipulinkynttä
1,5 tl suolaa
1 dl tahinia eli seesamitahnaa
0,5 tl jauhettua valkopippuria
1 dl sitruunamehua
Koristeluun:
3 rkl oliiviöljyä
1 tl chilijauhetta
- Liota kikherneitä kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele ne ja keitä soodan kanssa kypsiksi. Ota desi keitinlientä talteen.
- Aja herneet ja keitinliemi tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa tai kutterissa. Siirrä massa kulhoon ja anna jäähtyä.
- Murskaa valkosipulit suolan kanssa morttelissa ja yhdistä hernemassaan.
- Lisää tahini ja sekoita voimakkaasti. Lisää sitruunamehu, kun massa on sakeaa. Mausta.
- Koristele oliiviöljyllä ja chilijauheella.
Kommentit
Lähetä kommentti