Joulupöydän uusi kuningas
Aattoillan kruunaa täytetty lehmänkylki, joka valmistuu Josen ohjeella kuin itsestään.
Jos sinappihunnutettu kinkku kyllästyttää, kokeile pinjoilla ja pistaaseilla kuorrutettua lehmänkylkeä.
Se saa muhia uunissa muutaman tunnin ja hurmaa takuulla jokaisen.
Doleh
Mehchi – Pinjansiemenillä täytetty lehmänkylki
6:lle
40
min + keittoaika n. 3 t
noin 3 kg lehmänkylkeä
Täyte:
300 g pinjansiemeniä
5 dl riisiä
4 rkl tomaattipyreetä
2 tl + 1 rkl suolaa
2 tl mustapippuria
Koristeluun:
100 g pistaasipähkinöitä
100 g kokonaisia kuorittuja manteleita
100 g pinjansiemeniä
öljyä
Lisäksi: paistinlankaa
1. Muotoile lehmänkyljestä tasku ompelemalla
kaksi reunaa paistinlangalla kiinni ja jätä yksi sivu auki täyttämistä varten.
2. Valmista täyte: Paahda pinjansiemenet
kuivalla pannulla. Lisää siementen sekaan raaka riisi, tomaattipyree, 2 tl
suolaa ja mustapippuria. Kuullota hetki ja sekoita.
3. Täytä lehmänkylki ja ompele kiinni.
4. Laita täytetty kylki kattilaan, peitä vedellä
ja lisää 1 rkl suolaa. Kiehauta ensin ilman kantta, kaavi pinnalle kertynyt
rasva ja keitä sitten 3,5 tuntia tai kunnes liha on ylikypsää ja pehmeää.
5. Paahda pistaasit, mantelit ja pinjansiemenet
pannulla öljytilkassa.
6. Nostaa kylki pois kattilasta ja poista
paistinlanka. Kaada täyte vadille ja revi liha sen päälle. Koristele
pistaasi-manteli-pinjasekoituksella.
Vinkki!
Voit valmistaa lihan myös painekattilassa. Tällöin keittoaika on kaksi tuntia.
Kommentit
Lähetä kommentti