Josen korianterikala
Samke
bil feren – Korianterilla maustettua uunikalaa
1 kokonainen kuha tai siika (n. 1–1,5 kg)
1 tl karkeaa merisuolaa
1 tomaatti
1 hyvin pesty (luomu)sitruuna
4 valkosipulinkynttä
4 oksaa tuoretta korianteria
1 tl valkopippuria
- Perkaa ja huuhtele kala. Tee veitsellä viiltoja kalan molemmille puolille ja hiero pintaan suolaa.
- Leikkaa tomaatti, sitruuna ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Työnnä valkosipuliviipaleet kalan kylkeen tehtyihin viiltoihin.
- Laita tomaatti- ja sitruunaviipaleet sekä puolet korianterin oksista folion päälle. Aseta kala niiden päälle. Lisää valkopippuri ja loput korianterin oksista.
- Kääri kala tiiviisti folioon ja paista 200 °C:ssa noin 35–40 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti